/ netinfo
Обединението на жените социалистки в Русе си е поставило амбициозната задача да проучи мнението на русенци, касаещи разходване на общинските средства и организиране на жизненото им пространство.
В тази посока са дейностите по проект с ръководител Димитринка Маринова, областен председател на обединението, със средства на фонд „Политически инициативи” към НС на БСП. В рамките на проекта „Бюджетът на община Русе – справедливост, ефективност, ефикасност и грижа за всички” екипите извършиха анкетно проучване, обхванало около 900 граждани.
Време е  да се променят обществените нагласи и самочувствието на гражданите. „Нищо не зависи от нас” трябва да отиде в историята като лош спомен. Ние трябва да започнем да гледаме на Бюджета на общината като на начин за набиране и харчене на нашите пари.
Заключителният етап от проекта е дискусия, която ще се проведе на 20.10.2018 г. /събота/, от 10:00 ч в зала 1 на Областна администрация.
Ще бъдат представени резултатите от анкетното проучване и предложения на анкетираните граждани от Русе и анализ на актуални въпроси, свързани с Бюджет 2018 и формулирани на такива за 2019г.
Участие ще вземат народни представители и общинските съветници от БСП, представители на политически формации и граждани.