/ netinfo
Благотворителен концерт за Галимир ще се проведе на 24 февруари в Русе. Целта е да се помогне на младия мъж, който събира средства за лечение в чужбина.

Галимир Галинов Георгиев е на 23 години, роден в град Русе. Двукратен шампион на Република България по борба в категория над 100кг., докато не разбира че е болен от рак...

В началото на 2011г., едва на 17- годишна възраст лекарите го диагностицират с болестта на Ходжкин и от тогава живота му се превръща в ад. След консултация с турски лекар му е предложено лечение в болница Memorial Sisli , Турция (Истанбул). То представлява трансплантация на костен мозък и 45 дни хоспитализация там. За тази цел са нужни 44 400 евро, което е близо 90 000 лв.

Тази сума е просто непосилна за него и семейството му, които са в много трудно финансово положение, тъй като той получава 126.67лв. месечен доход от държавата във вид на инвалидна пенсия, а от социално подпомагане месечната му помощ е 19.50 лв. за добавки и лекарства, което е трагикомично.

В помощ на Галимир
netinfo

Концертът ще се състои на 24 февруари, от 18:30 часа в Пленарна зала в Русе. Ще имате възможност да се насладите на много изпълнители, които влагат сърцето си в това, което правят. Ще участва и дуетът Виктория и Марио, познат от участие в тв-формат. Цената на билета е 7 лева. Можете да си закупите билети на място.

Ако искате да помогнете можете да го направите и като преведете средства по следната сметка: IBAN: BG63PRCB92301048874810 BIC: PRCBBGSF PayPall g.georgiev939@abv.bg