Димитър Славов
Димитър Славов
Д. Славов:Образованието и работата от ранна възраст с децата е единствения възможен и правилен път
101384
Д. Славов:Образованието и работата от ранна възраст с децата е единствения възможен и правилен път
  • Д. Славов:Образованието и работата от ранна възраст с децата е единствения възможен и правилен път
С 30 % се е увеличила посещаемостта в детските градини в Община Бяла през последните 3 години". Това сподели в интервю за Дарик радио кметът Димитър Славов. Една от главините причини за това е, че от 3 години детските заведения в общината са безплатни.

Русе е най-добрият град за живеене в България за 2018 г.

„Това е първата и най-важна крачка към интеграцията на децата. В началото имаше такива, които въобще не говореха български език. Образованието и работата от ранна възраст с децата е единствения възможен и правилен път, всичко друго е гол полпулизъм“, категоричен бе Славов. Общо 130 000 лв. струва на Община Бяла да финансира детските градини за да може те да са безплатни за родителите.
 
Преди десетина дни в село Дряновец бе открита нова детска градина, на което присъства и министърът на образованието Красимир Вълчев.„Поздравявам ви за новата придобивка и кмета за стореното“, заяви министър Вълчев, като акцентира върху усилията на местната власт да се подобряват условията на живот в малките населени места.

Той сподели, че обхванатите в детски градини продължават не до четвърти и пети клас, а по-нагоре. По този начин младите хора стават пригодни за изискванията на пазара на труда и могат по-лесно да осъществят своите стремежи на местно ниво.

Великденски базар за изкуства и занаяти в Mall Rousse

Детската градина се намира до кметството в центъра на населеното място. Изграждането се наложи, тъй като старата има ограничен капацитет – само 30 деца, а в същото време раждаемостта в селото е висока и има нужда от място за още една група.

Извършено е преустройство на помещения, находящи се на втория етаж в сграда - публична общинска собственост. Обособени са: една спалня, 2 съблекални, разливочна /храната ще се доставя от млечна кухня - "майка в град Бяла/, баня и тоалетна, голяма занималня. Отоплението на зданието става с котел на пелети. До сградата е изградена и нова детска площадка.

Над 50 000 лева са вложени в преустройството на бившата административна сграда.

Чуйте какво разказа кметът Славов в звуковия файл: