Най-добрият град за живеене в България
101278
Най-добрият град за живеене в България
  • Най-добрият град за живеене в България
Русе е най-добрият град за живеене в България за 2018 година в класацията на Дарик радио. Наградите бяха раздадени днес, а за сърцата на слушателите на Дарик се пребори град Кюстендил. В 12-тото издание на инициативата бяха раздадени 5 награди, както и една специална.
 
Тази година наградите в най-добрия град за живеене на Дарик са в категориите „Бизнес“, „Знание“, „Сигурност“, „Природни дадености“, както и „Екология“.
 
Кюстендил с приз от Най-добрия град за живеене в България

Град на знанието стана Бургас
, Зелен град - Добрич, Бизнес град е столицата София, за Жизнен град беше определен Варна, а по ниво на сигурността Стара Загора.
 
Беше дадена и една специална награда – за пътна безопасност на Ямбол.
 
Най-много слушатели на Дарик са гласували за Кюстендил, като с 7640 той стана най-добрият град.
 
Разходете се в най-добрия град за живеене в България за 2018-а (СНИМКИ)

А голямата награда „Най-добър град за живеене за 2018-та е Русе.

Русе е най-добрият град за живеене за 2018 г.
iStock/Getty Images

„Радвам се, че успяхме с екипа, който имаме, в тясно пространство с гражданите, с неправителствените организации, с подкрепата на държавата и правителството. Да извадим този град от застоя и летаргията и да го върнем на мястото, където трябва, за да се равнява с другите красиви български градове - София, Бургас, Пловдив, Варна и други, за да не обидя колеги. За България е важно градовете да се развиват и страната ни да стане по-красива. Уверявам ви, че Русе дълго ще бъде сред основните конкуренти за тази награда, защото имаме ясна визия, ясна перспектива за развитие на греда, но и последните осем години имаме над 200 млн. евро, привлечени европейски средства, така че тепърва предстоят по-хубави и добри дни за Русе“, така прие отличието кметът Пламен Стоилов.
 
А собственикът на Дарик радио Радосвет Радев обобщи работата на отличените кметовете така:
 
„Всички кметове, които говориха преди мен, не са бюрократи. Всеки един от тях, защото аз познавам и градовете, по някакъв начин е станал предприемач на територията си. Това са характеристики на предприемаческото менажиране на едни процеси, защото кметът управлява процеси по подобен начин, както мениджърът“, каза Радев.
 
Класацията на Дарик „Най-добър град за живеене“ се проведе за 12-та поредна година.