Петър Паунов с наградата от Най- добрия град за живеене в България
Петър Паунов с наградата от Най- добрия град за живеене в България / Creative Visual Solutions
Кюстендил е един от отличените градове в Национално проучване "Най-добрия град за живеене" на Дарик радио.

Кюстендил спечели приза за Най- добър град за живеене в България, според слушателите на Дарик и читатели на сайта darikradio.bg, където имаше Анкета за гласуване за времето от 25 февруари до 25 март.

Кюстендил е победител с 7 640 гласа, с над 3000 гласа преднина пред втория Сливен и третия Русе. Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов получи приза от собственика на Дарик радио Радосвет Радев. 

Радосвет Радев и Петър Паунов на Най - добрият град за живеене в България
Влади Владимиров

"Изключително престижна и дългоочаквана награда и оценка. И затова мога да кажа, че съм благодарен на нашите съграждани от Кюстендил. Кюстендил и кюстендилци се стремим да бъдем стилни и гостоприемни и тази отзивчивост се надявам, че ще продължим през годините и не само да бъдем оценени от класацията, а и като посещения в нашия град.

Тази година видяхме ръста в туризма надявам се да видим в бъдеще ръст и като инвестиции, и като хора, които ще се върнат да живеят пак при нас, и като гости", заяви за Дарик кметът на Кюстендил Петър Паунов. Русе спечели приза Най- добър град за живеене в България, в 12-то издание на Националното проучване на Дарик.

Най - добрият град за живеене в България
Влади Владимиров

Тази година критериите бяха обединени в няколко групи, каквито са и категориите, в които Дарик ще раздаде награди на градовете, отбелязали най-голям напредък в съответните области. София е Бизнес град на България. Добрич получи отличието Зелен град. Бургас спечели приза за Град на знанието, Варна за- Жизнен град, Стара Загора за- Сигурен град, а Ямбол бе отличен за най-добра пътна безопасност.
Дарик- Кюстендил