Великденски базар
Великденски базар
Дунавският център за изкуства и занаяти и Mall Rousse отново ще зарадват русенци с организирането на Великденски базар от 19 до 21 април. Това събитие, което се провежда за четвърта поредна година се превърна в чудесна традиция, задаваща пролетно настроение за всички гости на търговския център.

Русе е най-добрият град за живеене в България за 2018 г.

Посетителите ще могат да се запознаят отблизо с красотата и технологията на изработване на разнообразни изделия от различни занаяти. Сред тях ще са плъстене, текстилни кукли, скрапбукинг, квилинг, рисувано стъкло, дървопластика, бижута от кожа и метал, моделин, карвинг свещи, иконопис, плетиво, художествена обработка на дърво и много други приложни изкуства.

Освен местните творци в изложението ще участват и майстори от Варна, Плевен и Разград. Ще има много оригинални ръчно изработени великденски яйца и сувенири. Базарът ще бъде разположен на партерния етаж в Mall Rousse, а работното му време е от 10:00 до 19:00 часа.

Откриването на събитието ще бъде на 19-ти април в 10.00 часа. Дунавският център за изкуства и занаяти, който беше създаден през 2013 година провежда различни мероприятия в подкрепа на творците от региона.

Неговите членове са няколко десетки автори, не само от Русе, но също така от цяла България. Дунавският център участва в подобни мероприятия в други градове на страната и чужбина.

Изкуство от центъра. Изложба живопис

През октомври 2013 г., проектът „Дунавски център за изкуства и занаяти“ беше представен по време на „Дните на добрата новина от България“ в Брюксел, като получи специална награда.

Центърът има контакти със сродни организации от Европа и Балканите, като през 2015 година инициира създаването на „Дунавски алианц за изкуства“ заедно с още девет сродни организации, на среща в Букурещ.

Организацията изучава и опазва местното културното наследство и развива мрежа от малки предприятия, заети в създаването на продукти с естетическо и културно значение.

Предстоящото събитие е резултат на партньорството между ДЦИЗ и Mall Rousse, който традиционно подкрепя културни и благотворителни събития.