Мирослава Маркова
Мирослава Маркова
Председателят на Районната избирателна комисия Мирослава Маркова даде пресконференция относно протичането на изборния ден към момента.
Тя посочи, че на територията на областта изборният ден е започнал нормално, като избирателната активност в региона е 6%, а в община Русе е 5% към 10.30 ч.
Броят на избирателните секции за областта е 336, от които 3 са подвижни, а 8 са допълнително разкритите, съответно в УМБАЛ „Канев“, УМБАЛ „Медика“, Центъра за психично здраве, Комплексния онкологичен център, Следствения арест, Дом за възрастно хора с физически увреждания „Милосърдие“, както и в МБАЛ „Юлия Вревска – Бяла“, а също и в Държавната психиатрична болница в Бяла.
Броят на подадените жалби от началото на изборния ден до сега е 4 (четири) и е свързан с разполагането на агитационни материали на нерегламентирани места. Предстои заседание на Районната избирателна комисия, като по-детайлна информация ще бъде представена по време на следващата пресконференция, която ще се проведе от 13.00 ч. отново в Заседателната зала на Община Русе.