Благотворителен концерт за Галимир ще се проведе в Русе

Да помогнем на Галимир
96201
Да помогнем на Галимир
  • Да помогнем на Галимир
Благотворителен концерт за Галимир ще се проведе на 24 февруари в Русе. Целта е да се помогне на младия мъж, който събира средства за лечение в чужбина.

Галимир Галинов Георгиев е на 23 години, роден в град Русе. Двукратен шампион на Република България по борба в категория над 100кг., докато не разбира че е болен от рак... В началото на 2011г едва на 17 годишна възраст лекарите го диагностицират с болестта на Ходжкин и от тогава живота му се превръща в ад.

Болестта на Ходжкин представлява злокачествени образувания на лимфната тъкан, което се характеризира с наличието на типични клетки. Заболяването се среща с честота 2-3/100 000 души годишно. Същата година в която му е открито заболяването той постъпва в Детска Хематология-София (ИСУЛ), като започва редица курсове химиотерапии,но без успех.

Поради прогрес на заболянето и засегнати слезка, черен дроб, бял дроб, ингвинални лимфни възли и други органи през 2014г. постъпва в Националната Онкохематология в Дървеница-София и престоят му та. Там бяха проведени 6 високо-дозови курса на химиотерапия и единственият ефект беше, че някои от метастазите бяха изчезнали, но активността на други е висока, а това води до рецидив. След консултация с турският лекар доц.д-р Дарда Байрактар му бе предложено лечение в болница Memorial Sisli , Турция (Истанбул).

То представлява трансплантация на костен мозък и 45 дни хоспитализация там. За тази цел са нужни 44 400 евро, което е близо 90 000 лв. Тази сума е просто непосилна за него и семейството му, които са в много трудно финансово положение, тъй като той получава 126.67лв. месечен доход от държавата във вид на инвалидна пенсия, а от социално подпомагане месечната му помощ е 19.50 лв. за добавки и лекарства, което е трагикомично.

Това е млад човек с огромно сърце, който е изживял само негативизма от живота и силно се надявам да му помогнем да остави заболяването зад гърба си и да живее щастливия живот който заслужава,защото това е право, а не привилегия.

В помощ на Галимир

Концертът ще се състои на 24 февруари, от 18:30 часа в Пленарна зала в Русе. Ще имате възможност да се насладите на много изпълнители, които влагат сърцето си в това, което правят. Ще участва и дуетът Виктория и Марио, познат от участие в тв-формат. Цената на билета е 7 лева.

Можете да си закупите билети на място. Ако искате да помогнете можете да го направите и като преведета средства по следната сметка: IBAN: BG63PRCB92301048874810 BIC: PRCBBGSF PayPall g.georgiev939@abv.bg