Безплатни прегледи на сърцето в „Медика Кор”
Безплатни прегледи на сърцето в „Медика Кор” / Дарик Русе

За трета поредна година специалистите от Кардиологичната болница „Медика Кор” в Русе обявяват дни на отворените врати, в рамките на една седмица. От 01 до 10 септември ще бъдат преглеждани и консултирани абсолютно безплатно пациенти в двата приемно – консултативни кабинета на специализираната болница, след предварително записване.

От ръководството на „Медика Кор” коментираха, че решението им е продиктувано от изключително големия интерес, при който протече кампанията миналата година, когато за пет дни бяха консултирани повече от 350 желаещи. Тогава, на базата на прегледаните пациенти стана ясно, че се снижава възрастта на страдащите от високо кръвно и исхемична болест на сърцето. Резултатите от инициативата на русенските лекари ще бъдат обявени на 26 септември, когато отбелязваме Световния ден на сърцето. Мотото, под което ще протече тазгодишната кампания е „Аз работя със сърцето си!”.

Кардиолозите от Специализираната болница за активно лечение „Медика Кор” в Русе коментираха, че въпреки изключително затрудненото положение, в което са поставени всички лечебни заведения в страната, не са спирали да работят и оказват висококвалифицирана кардиологична помощ на всички нуждаещи се. С цел подобряване на обслужването, от началото на септември, болницата ще пусне в обръщение и собствена линейка, която ще обслужва гражданите по всяко време на денонощието.

Инициативата стартира от 01-10 септември, като всички желаещи да бъдат консултирани могат да бъдат записани за преглед на място или на телефони 082/887 363 или 0886 110 126. Няма да се изискват направления за преглед при специалист от пациентите.