Аз, градът-дневник на събитията през последните дни
Аз, градът-дневник на събитията през последните дни / netinfo
"Аз, градът"-дневник на събитията през последните дни
57004
"Аз, градът"-дневник на събитията през последните дни
  • "Аз, градът"-дневник на събитията през последните дни

 

Само два дни остават до завършването на фестивала за съвременна градска култура „Аз, градът”. През последните няколко дни събитията бяха съсредоточени най-вече в кварталите на Русе, за да може повече хора да бъдат приобщени към това мащабно културно събитие.

Репортажът се реализира с подкрепата на Оперативна програма „Регионално развитие”

Жителите на кв. Здравец-Изток се насладиха в сряда на концерт на Общинския духов оркестър, а по-късно бяха зрители на танцово-театралния спектакъл „Различността е богатство”. Той бе подготвен от млади хора, събрани в ателието на Александър Беровски, за да научат повече за различните етноси и да пресъздадат етническото разнообразие в спектакъл.

На 27 септември тези събития се случиха и в кв. Дружба 3, като към програмата бе добавен и аудиовизуалният спектакъл Звуци и картини от Русе, създаден от екип Димитър Липовански, Теодор Мечев, Цвета Ненова, Илия Деведжиев, Стоян Стоянджов, Венцислав Михов, с музикалните инвенции на Пламен Мирчев-Мирона. Днес освен традиционната музикална алея пред Училището по изкуствата русенци ще могат да чуят Общинския духов оркестър, но пред Доходното здание от 18.30 часа. От 19.30 часа, едновременно пред Доходното и в кв. Селеметя русенци и гостите на града могат да видят експерименталния филм по истински истории Възприемчивост на апатията. Микропроектът е по идея на Явор Седянков.

През следващите два дни наситената програма на фестивала „Аз градът” продължава с още няколко събития, които не бива да бъдат пропускани. Събота и неделя Паркът на младежта ще бъде център на тийнейджърите, които ще се забавляват и творят в ателиета, бойни изкуства, интерактивни игри. Грийн рок фест ще събере рок групи от българия и Румъния, утре, също в парка на младежта. В неделя новост са театрализираните етюди Улични срещи, които ще се случват от площад Свобода до Историческия музей. Фестивалът завършва с пластични изкуства и джаз, от 20 часа пред Доходното здание.

"Аз, градът"-дневник на събитията през последните дни
netinfo