/ DarikNews.bg, архив
14 катастрофи за три дни, има загинали и пострадали. На 8 декември, около 16:00 часа, в двора на фирма на бул. Трети март, товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“, управляван от 26-годишен мъж от Горна Оряховица, при движение на заден ход блъска намиращ се зад него пешеходец на 34 години от Борово, който е пострадал.

Той е отведен за преглед в УМБАЛ-Русе, където са му установени охлузни рани в областта на главата и гърба. Освободен е за домашно лечение. Причината за катастрофата, посочена от пътните полицаи, е нарушаване на правилата при движение назад. Пробата за алкохол на водача е била отрицателна.

На 8 декемвр,и около 17:20 часа в Русе на улица Иван Ведър товарен автомобил „Фолксваген Кади“ с русенска регистрация, управляван от 26-годишен русенец, движейки се по пътя блъска пресичащ отляво надясно пешеходец на 42 г. от Русе. При инцидента пешеходецът е пострадал и е откаран от екип на ЦСМП в УМБАЛ. След преглед са му установени фрактури на три ребра.

Зверски удар на бул. "България" взе две жертви

Пътнотранспортното произшествие е документирано, причините се изясняват. Пробата на водача за алкохол е била отрицателна. На 8 декември около 18:35 часа в гр. Русе на бул. България, на южното, еднопосочно платно за движение в посока ГКПП-Дунав мост, при ясно време и суха пътна настилка, лек автомобил „Фиат Купе“ с русенска регистрация, управляван от 24-годишен мъж от Русе (неправоспособен водач), при движение с висока скорост, напуска пътното платно вляво по посока на движението и се блъска последователно в разделителна еластична ограда /мантинела/, между двете платна и в метален стълб, част от осветителната мрежа. В резултат на удара на място са загинали водачът и пътник - 51 г., който се е намирал на предната дясна седалка.

Пътнотранспортното произшествие е документирано – извършен е оглед на място. Причините за катастрофата се изясняват, образувано е досъдебно производство. На 9 декември около 09.15 ч. в РУ-Бяла е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие в Бяла на улица "Гео Милев". Изпратеният на място полицейски екип установява, че 57-годишен мъж от Бяла при маневра на заден ход с товарен автомобил „Скания“ е ударил стълб от електропреносната мрежа.

Тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла, по чудо без жертви (СНИМКИ)

При инцидента съответно са настъпили материални щети. Последвалата проба за алкохол на водача с техническо средство е показала положителен резултат. Уредът е отчел употреба на алкохол над 1,2 промила, съответно 1,84 на хиляда. Издаден е талон за медицинско изследване на водача, но той е отказал кръвна проба. Случаят е документиран, материалите са предадени на разследващ полицай.

На 10 декември, около 00:10 часа в Русе на бул. Липник лек автомобил "Дачия Сандеро" с русенска регистрация, управляван от 48-годишен мъж от Русе се отклонява вдясно по посока на движението и се блъска в метален стълб от уличното осветление и контактната мрежа. Водачът е пострадал, отведен е в болницата, където са му установени контузни рани в областта на главата.

Освободен е за домашно лечение. Изпратен е екип на Пътна полиция за изясняване на случая. Униформените са установили, че водачът е управлявал след употреба на алкохол. Измерени са му 2.7 промила. Случаят е предаден на разследващ полицай.

Двама загинаха при тежка катастрофа в Русе

На 10 декември, около 17:10 часа, на пешеходния светофар на бул. "Христо Ботев" - в посока изхода на града е възникнала катастрофа, при което е пострадала пътничка в лек автомобил. Изпратеният на място екип на Пътна полиция е установил, че 22-годишният водач на лек автомобил „Фолксваген“ със силистренска регистрация, като не се е съобразил с интензивността на движението и пътния трафик, е блъснал спрял преди пешеходната пътека лек автомобил, който при удара потегля и блъска друг автомобил пред него.

В резултат на инцидента е пострадала пътничка от фолксвагена, която е пътувала на задната седалка. Жената е получила комоцио, но след преглед в болницата е освободена за домашно лечение. Произшествието е документирано от униформените. Като причина за катастрофата полицаите са посочили - движение с несъобразена скорост.