13 медала от фестивала на бойните спортове за КК „Шото-Витяз”
13 медала от фестивала на бойните спортове за КК „Шото-Витяз” / Дарик радио - Силистра

С 13 медала от Националния фестивал на бойните спортове в столицата се завърнаха състезателите на карате клуб „Шото-Витяз" - Силистра.

Най-мащабната национална изява за годината в бойните дисциплини се проведе през уикенда в зала „Универсиада". Участваха рекордните 900 спортисти от всички възрастови групи в дисциплините карате, джу-джицу и таекуондо. За десета поредна година организатор на събитието е Спортната асоциация на МВР.

Силистренският клуб се представи успешно в състезанията по карате и джу-джицу.

Три сребърни медала на „кумите" завоюваха Габриела Йорданова, Бедри Ридван и Светослав Славов. Четири бронзови отличия за клуба спечелиха Красен Николов, Георги Николов, Иван Вълчев и Юки Юлиянов. Любомир Иванов и Ива Савова станаха пети в своите категории.

Шест отличия от джу-джицу по системата „дуо" добавиха към личните си колекции и към клубната „кошница" за 2012 година шестима от най-резултатните състезатели на КК „Шото-Витяз". Златни медалисти при децата станаха Красен Николаев и Любомир Иванов. Със злато се окичиха също Бедри Ридван и Георги Николов. Сребро грабнаха Светослав Славов и Иван Вълчев.

Отличното представяне на фестивала на бойните спортове е достоен празничен финал на 2012 година за каратеките от клуб „Шото-Витяз". В началото на 2013 година им предстоят нови спортни предизвикателства, първото от които е изпит за повишаване на кю-степен, със задоволство отбелязаха треньорите Валери Великов и Теодор Тодоров.