/ Радка Минчева, архив
Единодушно решение взе Общински съвет-Лозница по основната точка, за която бе свикано извънредно заседание на местния парламент днес. 16 от 16 присъствали на сесията са подкрепили единствената кандидатура за временно изпълняващ длъжността кмет на община Лозница да бъде определен Гюкчан Ахмедов. Номинацията бе на групата съветници от ДПС. В местния парламент в Лозница има представители на две партии – ДПС  и ГЕРБ, съответно 12 и 5.

Гюкчан Ахмедов е на 56 години, основното и средното си образование е завършил в Лозница, висшето му образование е специалност „Социален мениджмънт“, завършено в СА“Д.А.Ценов“-Свищов. Заместник-кмет е на община Лозница от 2003 г., от първия мандат  на доскорошния кмет Айхан Хашимов. Заедно с него бе и подсъдим по делото за ремонтите на обществени сгради в общината, пострадали при мними бури.В процеса обаче осъдителна присъда получи само Хашимов, останалите подсъдими бяха оправдани. Заради влязлата в сила условна присъда на бившия кмет, в община Лозница предстоят частични избори, а до провеждането им управлението поема временен кмет.

На заседанието на Общински съвет-Лозница бе попълнен съставът на местния парламент. Миналата седмица почина един от съветниците – Фехми Осман – и след решение на ОИК-Лозница от вчера на негово място в Общинския съвет влиза следващия от листата на ДПС Муса Дурльов. Днес той положи клетва на новия си пост.