Варненски клуб с Голямата награда от „Капанска китка”
Варненски клуб с Голямата награда от „Капанска китка” / Община Разград
Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и народният представител Десислава Атанасова бяха официални гости на Девети национален фолклорен фестивал „Капанска китка“, който се проведе под патронажа на кмета. Това съобщават от пресцентъра на община Разград.
Голямата награда на кмета на Община Разград на  деветото издание на фолклорната проява получи Танцов клуб "Фолклорна палитра" - Варна. "Благодаря Ви, че продължавате да развивате българския фолклор. Изкуството и духът нямат цена." – е заявил в приветствието си градоначалникът. Той е връчил на клуба ваучер на стойност 400 лв. Градоначалникът честитил и рождения ден на един от организаторите на фестивала Кънчо Върбанов.
Във фестивала са участвали близо 400 танцьори от цялата страна, а Танцов клуб „Абритус“ се е представил извън конкурсната програма с картина от миналото – Панаир на стария Разград.
Изпълненията на народните хора били оценявани от комисия с председател Любчо Василев – директор на ТФА „Мизия“ – Търговище и членове: доц. Катя Кайрякова  и Богдан Донев – информират още от пресцентъра на община Разград.