/ netinfo
Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри среща от информационна кампания на Министерството на земеделието, храните и горите, насочена към земеделците от цялата страна - съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

В дискусиите се обсъждат както теми, свързани с директните плащания и Системата за идентификация на земеделските парцели, схеми и мерки за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони, така и влезли в сила нормативни промени и предложения за прилагането на Общата селскостопанска политика след 2020 г.

В приветствието си към организаторите и участниците във форума г-н Хюсмен поздрави земеделците от областта за това, че масово участват в дискусията, те препълниха конферентната зала на хотел „Централ“, имаха и много въпроси по обсъжданите теми.

Областният управител припомни как преди 25 години земеделците от региона са се радвали на добиви от пшеница от 420 кг./дка, а сега не се задоволяват с 800 кг./дка.
 

В Разград завърши информационна кампания на Министерството на земеделието
netinfo


„Развитието на сектора е пряко свързано с европейската солидарност, с управлението на правителството на Бойко Борисов, както и с работата на Областна дирекция „Земеделие“ и нейния директор Валентина Френкева, която е винаги отзивчива към земеделците от региона“ – каза г-н Хюсмен.

„Това, че от 2-3 години в сектора няма недоволство и роптаене показва положителната оценка, която земеделците дават на правителството, земеделското министерство и на ДФ“Земеделие“ – допълни още г-н Хюсмен.

Той призова да се наблегне на подпомагането на дребните земеделци, които да се превърнат в стълба на държавата, за да върви страната напред.

Разград е последният град, в който се провеждат събития от информационната кампания – обясни главният директор на дирекция „Земеделие и регионална политика“ в МЗХГ Николай Маринов, той обаче допълни, че това е така, защото на Разградска област се разчита в този сектор. Освен г-н Маринов на въпросите на земеделците от Разградско отговаряха главните експерти в дирекция „Развитие на селските райони“ в МЗХГ Десислава Андонова  и Евгени Гергов.