Трима  възпитаници на Школа по дигитално изкуство към ЦРД с награди от национален конкурс
Трима възпитаници на Школа по дигитално изкуство към ЦРД с награди от национален конкурс / ЦПЛР ЦРД
Трима  малки творци от школата по дигитално изкуство към ЦПЛР Център за работа с деца в Разград  бяха удостоени с престижни награди от  Национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“. Това съобщават от извънучилищната форма.
Конкурсът  се организира за десета поредна година от Община Шумен, ЦПЛР – Общински детски комплекс– Шумен и Национален дворец на децата. Той  е включен в Националния календар на образователното министерство за изяви по интереси на децата и учениците и се провежда в пет направления – литература, рисунка, презентация, компютърна рисунка и декоративно-приложно изкуство.
Двама от възпитаниците на разградската школа с ръководител Ангелина Рахова се състезаваха в раздел „Компютърна презентация”. Четвъртокласничката Мелда Беляйдин е отличена с първа награда в първа  възрастова група за участници от 9 до 12 години. В същата възрастова категория петокласникът Дилян Йовчев спечели втора награда. Двамата са ученици в ОУ„Н.Й.Вапцаров”.
В раздел „Компютърна рисунка”, втора възрастова група  седмокласникът  Кайл Алексиев  има поощрителна награда за своята творба, изобразяваща  „Заветът на хан Кубрат” . Той е ученик от ОУ„Н.Икономов” и е носител на много награди от други  подобни конкурси.