/ ОДМВР-Разград
Съвместна инициатива под надслов „Есен 2018 - Спри - дете на пътя! Живот запази“ стартират полицията в Исперих и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Кубрат, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Разград.

С цел опазване човешкия живот и най-вече този на децата с образователно-информационен плакат и с призив към водачите на МПС, деца от Клуб „Емпатия“-Кубрат станаха лица на съвместната инициатива на МКБППМН-Кубрат и РУ на МВР-Исперих.

Идеята за съвместната инициатива стана и повод за работната среща между д-р Надие Карагьозова-секретар на МКБППМН-Кубрат и началника на РУ на МВР-Исперих комисар Мирослав Маринов на 18 септември в РУ-Исперих.
 

Съвместна инициатива стартират исперихската полиция и кубратска комисия
ОДМВР-Разград


Между Областна дирекция на МВР-Разград и МКБППМН-Кубрат има изградено добро сътрудничество, което се развива във времето по отношение на превенцията сред подрастващите – припомнят от полицията.

Лица на кампанията са Симон, Никол и Алекс - редовни участници в превантивните дейности на МКБППМН-Кубрат и са тазгодишните представители на Клуб „Емпатия“ в Лятната полицейска академия - Разград 2018. 

От свое име и от името на всички деца, те се обръщат към водачите на МПС и най-вече към младите водачи, които нямат рутината на опитния шофьор, да бъдат толерантни и бдителни на пътя, да не са безразсъдни, да пазят както своя, така и детския живот, за да могат малчуганите да растат щастливи и да сбъднат мечтите си.

Д-р Карагьозова и комисар Мирослав Маринов се обединяват около разбирането, „че превенцията по отношение на деца трябва да бъде приоритет, грижа и отговорност на всеки един професионалист, имащ отношение по опазване живота им и осигуряване на по-добър живот за пълноценното им израстване“ и си пожелават първата съвместна инициатива да бъде успешна стъпка в изграждането на  добро ползотворно сътрудничество. Плакатите ще бъдат окачени на видни места в населените места с цел по-широка информираност.