Водят принудително в съда майката на момчето, което спечели 100 000 от лотарията, но парите взе възпитател
Водят принудително в съда майката на момчето, което спечели 100 000 от лотарията, но парите взе възпитател / Радка Минчева, архив
Условна присъда получи възпитателят, който взе печалба от лотарията вместо свой ученик, освен това Ергин Хасан от село Драгомъж трябва да върне 100 000-те лева на 15-годишния Иван Асенов.
Решението е на Районен съд-Кубрат, но не е окончателно, подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Разград.
Ще припомним, че през септември 2015 г. 42-годишният Ергин Хасан получи 100 000 лева от лотариен билет, закупен от магазин в град Завет от неговия възпитаник.  Обвинението срещу възпитателя бе за измама в особено големи размери. По време на целия процес, който започна през ноември 2016 г., Ергин Хасан не се признава за виновен.
Да бъде обявен за невинен настояваше и адвокатът му в пледоарията си преди произнасяне на присъдата днес, прокуратурата пък настояваше за условна присъда от 3 години с 5 години изпитателен срок. Съдът реши наказанието му да е 2 години условно с 3 години изпитателен срок, както и да плати на потърпевшия 100 000 лева с лихвите, както и съдебните разноски.