Почит към жертвите на „възродителния процес“ отдава ДПС на Демир баба текке
Почит към жертвите на „възродителния процес“ отдава ДПС на Демир баба текке / Радка Минчева, архив
Традиционният митинг-събор, който ДПС всяка година организира в местността Демир баба теке край Исперих по повод годишнините от Възродителния процес и Майските събития от 1989 г., ще се проведе в неделя - 20 май, съобщи общинският председател на ДПС Исперих Билгин Шукри.

Очаква се на митинг-събора да присъстват председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и всички депутати от парламентарната група на ДПС.

Проявата ще започне в 11.00 ч. със спектакъл на сцена „Назъм Хикмет” в Театрално-музикален център-Разград. Ще последват политическите речи, а след тях и изпълнения на самодейни състави от региона.

За трета поредна година събитието се организира от Общински съвет на ДПС-Исперих, преди това организатор бе и Община Исперих. Откакто не се управлява от представител на ДПС обаче ангажимент към събитието има само общинската партийна структура. Различен тази година е и денят, в който се провежда. Досега проявата винаги бе през последната събота преди 24 май, а сега е в неделя и съвпада с частичните избори в Лозница.