От понеделник трябва да плащаме местните данъци
От понеделник трябва да плащаме местните данъци / netinfo
На 20 март се отбелязва Световният ден на социалната работа и социалния работник. С редица инициативи Община Разград ще отбележи събитието – съобщават от пресцентъра на местната управа.
От 16-23.03.2018 г. в Разград се обявява седмица на отворените врати, в която граждани и други организации могат да посетят социалните услуги на Община Разград - срещи със социални работници и специалисти, запознаване с условията и реда за ползване на услугите и възможности за подкрепа. 
        Откриване седмицата на Социалната работа в Община Разград ще се случи на 16 март с провеждането на Форум „Първа регионална среща на социалните услуги в Община Разград. Партньорство между държавната и местна власт при предоставянето на социални услуги и подкрепа престижа на социалните работници“ в ресторанта на хотел „Cartоon“ от 13.30 ч. – 14.30 ч., с участието на представители от държавната администрация, Георги Георгиев – председател на Национален алианс за социална отговорност (НАСО), кмета на  Община Разград и административното ръководство на общината, ръководители на социални институции и организации.
        На 20 март от 10.00 ч. до 11.30 ч. в ЦСРИ „Емилиян“ ще се проведе кръгла маса на тема:„Добри практики и актуални въпроси в социалните услуги за деца в Община Разград“ .     
        Същия ден в община Разград ще бъде засадено дърво  - символ на многообразието в единството.
На 20.03.2018 г. от 17.30 часа в Общински културен център - Разград ще се проведе благотворителен концерт – спектакъл, посветен на Деня на социалната работа с участието на потребители, градски състави и групи. Билети могат да бъдат закупени на касата на Общинския културен център.
Съвместно с благотворителния концерт във фоайето на Общински културен център ще бъдат изложени сувенири, изработени от потребителите, като събраните средства ще бъдат дарени за благотворителна кауза. Изложбата ще бъде открита на 20 март и ще остане експонирана и на 21 март.
На 21 март от 10.30 часа до 12.30 часа  ще се проведе  флашмоб под наслов „Усмихни се“  от   потребители от Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания с. Просторно пред Общински културен център, площад Ларго и Сохо, офис Евроинс.
От 13.30 ч. – 15.30 ч. ще бъде изнесена кратка музикално-поетична програма от Драматично куклен театър „Васил Друмев“ гр. Шумен пред потребители от Дом за стари хора – Разград.
        На 22 март от 10.00 часа в  Общинска Администрация Разград ще се проведе регионална среща на  Центровете за обществена подкрепа, организирана от Национален алианс за социална отговорност чрез представителството си в гр. Разград – сдружение „Жанета“ и Община Разград.
        Същия ден от 10.30 часа в Дом за стари хора – Разград ще има среща с представители на Регионална библиотека „Проф.Боян Пенев“ – Разград.
        От 14.00 ч. в Домашен социален патронаж - Разград ще се осъществи среща на поколенията – посещение на доброволци към Общински съвет по наркотични вещества по домовете на потребители на Домашен социален патронаж.
        На 23 март от 10.30 часа в Дом за пълнолетни лица с деменция – Разград, Дом за стари хора – Разград и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Подай ръка“ Разград ще се проведе Театрално-музикален спектакъл с участието на потребители на социални услуги за пълнолетни лица, изложба на кулинарни произведения и ръчно изработени изделия от групите по трудотерапия и изложба на  цветя. В 11.00 ч. в Дома за стари хора предстои театрална постановка „Смях по ноти“ от Драматичен театър Търговище.
        Закриването на седмицата на Социалната работа в Община Разград ще се осъществи с провеждане на кръгла маса на тема: „Качество на човешките ресурси – ключов фактор за развитието на социалните услуги“ в Дома за стари хора.