/ Фейсбук
Шегаджийски сайт, представящ любопитни моменти от живота в славянските страни, прати Разград в Македония, после се поправи. Това стана с описание на снимка на Facebook страницата на Slavorum.org. Фотонаходката е на разградския фотограф Валентин Найденов, заснел главния секретар на БФС в Разград Динчер Къров, облечен като римлянин, с колесница да пътува от Гецово към Разград по време на Панаира на киселото мляко, за да вози след това избраните за Кралица и Крал на Панаира.

Описанието на авторите на сайта, който е с над 760 000 последователи, първоначално бе „Междувременно някъде в Македония“. Бдителни разградчани скоро забелязаха несъответствието и коментираха на английски език – основният за сайта и Facebook страницата му - че снимката е от българския град Разград.

Намесиха се и почти толкова бдителни македонци, които опитаха да убедят останалите фенове на страницата, че всичко на снимката е македонско, даже името на фотографа. Коментарите и на други представители на балкански държави продължиха и след корекцията на администраторите на страницата, които промениха описанието, оставяйки в него закачлив мотив: „Александър Македонски дълбоко в българска територия“.

Най-вероятно авторите на сайта и не подозират за историческата истина, че връзка между семейството на Александър Македонски и Лудогорието всъщност има: през 339 г. пр.Хр. бащата на Александър цар Филип сключва договор с гетския цар Котела, чиято столица е Хелис - в днешно Сборяново край Исперих. Договорът е скрепен с брак между Филип и дъщерята на Котела, Меда става съпруга на Филип след майката на Александър Македонски, тоест е негова мащеха.

Така неусетно снимката, направена до пешеходната пътека срещу Пътна полиция-Разград, натрупа за 3 часа близо 6000 харесвания и на практика се превърна в най-успешната реклама на основното туристическо събитие в Разград - Панаира на киселото мляко.