С красиви голове "Лудогорец" победи убедително "Славия" 4:1
С красиви голове "Лудогорец" победи убедително "Славия" 4:1 / Радка Минчева
Лудогорец се завърна подобаващо на победния път с гръмка победа насред Разград. Орлите се наложиха с 4:1 над Славия в първия си мач след подновяването на Първа лига. Клаудио Кешеру откри резултата в 24-ата минута. Стефан Велев изравни в 33-ата минута. Орлите обаче бързо си върнаха преднината, като отново Кешеру бе точен за 2:1. Абел Анисе пък утрои за разградчани в 37-ата минута, а Вандерсон се разписа в 52-ата минута.Така шампионите отново се изкачиха на лидерската позиция, след като в събота бяха изместени от ЦСКА, който разгроми Верея с 5:1. Разградчани имат на сметката си 51 точка, а червените дишат във врата им с 50. Славия пък е 9-и с 24 точки.
Лудогорец натисна здраво съперника още от първата минута на срещата. Първото опасно положение дойде секунди след даването на първия съдийски сигнал. Мисиджан центрира в наказателното поле. Омар Абуд не успя да изчисти и топката се озова във Вандерсон, който стреля, но топката разтресе гредата. В 9-ата минута разградчани отново нацелиха гредата. Вандерсон проби отдясно и пусна към връхлитащия Клаудиу Кешеру в наказателното поле. Румънският нападател стреля, но Антонис Стергиакис закачи леко топката и тя разтресе гредата.
 Орлите откриха резултата в 24-ата минута. Сисиньо отне топката от футболист на Славия и напредна към наказателното поле. Бразилецът с перфектно подаване намери Кешеру, който от воле прати топката в мрежата на Стергиакис.
 В 32-ата минута Вандерсон центрира от пряк свободен удар. Топката бе отклонена на близката греда. Защитниците оставиха непокрит Густаво Кампаняро на далечната греда, който се хвърли на шпагат, за да засече. Ударът му обаче мина далеч от целта.
Минута по-късно белите успяха да изравнят резултата. Густаво Кампаняро сгреши и позволи на Стефан Велев да напредне към наказателното поле. Той от своя страна отправи удар, но топката се отклони в тялото на Георги Терзиев, заблуди Броун и влезе в мрежата за 1:1.
 Лудогорци не оставиха много време за радост на възпитаниците на Загорчич. В 35-ата минута разградчани отново поведоха в резултата. Густаво Кампаняро се реваншира за грешката си при гола на белите  със страхотен удар от дистанция към вратата на Стергиакис. Вратарят на белите първоначално спаси, но Кешеру бе точен при добавката от няколко метра.
Две минути бяха нужни на орлите, за да нанижат трети гол във вратата на гръцкия вратар на Славия. Кешеру изведе брилянтно с пета Абел Анисе, който с глава оплете мрежата в съперниковата врата.
В последните секунди от първата част Узунов отправи директен изстрел от пряк свободен удар. Завъртя отлично топката, която мина покрай стената, но Броун внимаваше.
Втората част започна с опасно положение на сметката на Славия. В 47-ата минута Ивайло Димитров напредна по левия фланг и надбяга Игор Пластун. След това пусна към Владислав Узунов в наказателното поле, който стреля, но високо над напречната греда.
 Минута по-късно Стергиакис сбърка при извеждащото подаване. Топката се озова в Мисиджан, който пусна с успоредно подаване на Кешеру. Румънецът обаче не успя да засече и кълбото попадна в Кампаняро, който от няколко метра стреля право в гръцкия вратар на Славия.
Не отне много време и разградчани реализираха четвърто попадение в срещата. Вандерсон с мощен удар извън наказателното поле наниза четвърти гол във вратата на безпомощния Стергиакис.
В 61-ата минута Владислав Узунов стреля опасно от пряк свободен удар. Топката мина над стената, но и високо над гредата. Това бе и последното по-интересно положение в срещата.
Още снимки вижте ТУК.

ЛУДОГОРЕЦ - СЛАВИЯ 4:1

1:0 Клаудиу Кешеру (23')
1:1 Стефан Велев (33')
2:1 Клаудиу Кешеру(35')
3:1 Абел Анисе (37')
4:1 Вандерсон (52')

Лудогорец: Хорхе Брун, Георги Терзиев, Лукас Саша (16 - Игор Пластун), Сисиньо (46 - Светослав Дяков), Рафаел Форстър, Густаво Кампаняро, Абел Анисе, Яцек Горалски, Вандерсон, Върджил Мисиджан (73 - Светослав Ковачев), Клаудиу Кешерю

Славия: Антонис Стериакис, Славчо Шоколаров, Стефан Велков, Андреа Христов, Абуд Омар, Емил Мартинов, Стефан Велев, Владислав Узунов (70 - Тони Иванов), Ивайло Димитров, Наско Милев (87 - Пламен Петров), Милчо Ангелов

Жълти картони: Върджил Мисиджан (Лудогорец); Наско Милев, Тони Иванов, Стефан Велев, Славчо Шоколаров (Славия).