/ netinfo
Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен заедно със заместниците си Нурие Црънгалова и Евгени Драганов и главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров бяха гости на тържествената сесия на Общински съвет-Разград по повод Деня на Разград 28 януари.  Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Г-н Хюсмен поздрави с празника местната управа и жителите на община Разград с прочитане на поздравителен адрес, в който се казва: „За Разград 28 януари е ден за памет, ден за почит и ден за поклон!
 

С пълно единодушие приеха Разград да има двама нови Почетни граждани, Борисов изпрати поздравителен адрес по Областния управител
netinfo

Денят, в който през 1878 г. руските войски от XIII армейски корпус влизат в града, предвождани от княз Александър Дондуков-Корсаков. Денят, в който всяка година си спомняме за
героите, донесли ни свободата.

Нека не забравяме техния подвиг, безграничната им смелост и дързост!Нека с мисъл за тяхната саможертва, с увереност и с чувство за дълг към предците си да работим за просперитета на региона и за бъдещето на
децата ни!

От сърце желая на всички жители на Разград здраве и ежедневни, а не само празнични, поводи да се чувствате горди и достойни жители на Разград!“. Г-н Хюсмен имаше и приятното поръчение от Министър-председателя Бойко Борисов да връчи лично на кмета на Разград д-р Валентин Василев поздравителен адрес от премиера. Областният управител коментира, че този жест е знаков за Разград и неговите жители.
 

С пълно единодушие приеха Разград да има двама нови Почетни граждани, Борисов изпрати поздравителен адрес по Областния управител
netinfo

Приветствия за празника на Разград от трибуната на Общинския съвет отправиха и: председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев, кметът д-р Валентин Василев, народният представител Денчо Бояджиев, кметът на румънския град-побратим на Разград Адриан Мокиану.

Сред официалните гости на празника бяха и депутатът Ахмед Ахмедов, председателят на Общински съвет-Кубрат Хюсеин Юмер. Поздравителни адреси изпратиха: евродепутатът Асим Адемов, земляческо дружество „Лудогорие“ в София и ДКЦ-I.

На тържествената сесия единодушно бяха одобрени с 25 гласа номинациите за званието „Почетни граждани на Разград“ писателят Иван Джебаров и диригентът Красен Иванов.