Отец Георги благослови новата трибуна на „Лудогорец Арена“
Отец Георги благослови новата трибуна на „Лудогорец Арена“ / Радка Минчева
Архиерейският наместник на Разград отец Георги благослови строителните дейности по новият сектор „В“ на стадион „Лудогорец Арена“ преди мача на шампионите с „Пирин“. С букетче здравец и кокичета, потопено в светена вода той напръска официалните лица, които присъстваха на церемонията по първата копка, пожела „клубът и отборът да вървят напред и на носят още много радост на всички нас“.
Изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев обяви, че това е поредната стъпка, с която клубът показва, че проектът „Лудогорец“ се развива с бързи темпове. Кметът на Разград д-р Валентин Василев пък изрази убеждението си, че скоро Разград освен най-красиво играещият и най-успешен отбор ще има най-модерното спортно съоръжение в страната.
Спазена бе още една традиция – удряне на бутилка шампанско в един от багерите, които ще работят по градежа на новата трибуна. Това направиха шефът на директорския борд на „Лудогорец“ Теменуга Газдова и кметът Валентин Василев.
Газдова съобщи, че фирмата, която работи по реконструкцията на сектор „В“ е същата, която изгради и трибуна „Моци“ – „ЕИС – Строителна компания“. Имат опит и по-бързо и качествено ще върви строителството – обясни тя. „Смятаме, че първите мачове от квалификациите на евротурнирите, дай, Боже, да е Шампионска лига, през юни трибуната ще е готова“ – допълни Газдова. Инвестицията в трибуната е 5 700 000 лв. без ДДС, след реконструкцията на нея ще има 3600 седалки. След този етап следва реконструкция на сектор „А“, а последен е секторът за гости, след приключването на цялостната реконструция стадион „Лудогорец Арена“ ще е с вместимост 12 500 места и на него ще могат да се играят срещи от груповата фаза на евротурнирите – изразиха убеденост от ръководството на клуба. 

Отец Георги благослови новата трибуна на Лудогорец Арена
netinfo

Отец Георги благослови новата трибуна на Лудогорец Арена
netinfo

Отец Георги благослови новата трибуна на Лудогорец Арена
netinfo