/ netinfo
Състав на Разградския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия за държане и разпространение на наркотични вещества в особено големи размери Шериф Ш. Това съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

Рецидивист крил амфетамини „Porshe” в гробищата, хванали го в момент на сделка (СНИМКИ)

Престъплението, за което той ще бъде разследват, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева. Шериф Ш. бе задържан във вторник по време на специализирана операция по противодействието на наркоразпространението, осъществена от ОД на МВР в Разград под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура, в момент на сделка.

При обиск и претърсвания на девет места в района  - в различни местности на открито, в гробищния парк и в помещения, са били намерени и иззети укрити в тайници 30 000 таблетки, чието тегло е 11 кг и 400 грама. Всяка от таблетките била белязана с надпис на латиница „Porshe“. Полевият тест на откритите наркотици реагирал на амфетамини.

Шериф е осъждан три пъти, но е реабилитиран. Определението на Разградския окръжен съд, с което е била взета най-тежката мярка за процесуална принуда - задържане под стража, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.