Областна администрация-Разград спечели проект за четвърт милион
Областна администрация-Разград спечели проект за четвърт милион / Радка Минчева
Областна администрация-Разград спечели проект за четвърт милион
47078
Областна администрация-Разград спечели проект за четвърт милион
  • Областна администрация-Разград спечели проект за четвърт милион

Проект на стойност 260 895 лв. спечели Областна администрация-Разград. Инициативата е под надслов „Мисия Благоденствие" и свързана с подобряване на процеса за разработване и прилагане на политики в област Разград.

Проектът е подаден точно преди година - уточни областният управител д-р  Валентин Василев. Наименован е „Мисия Благоденствие".

Проектът е по приоритетна ос І „добро управление", подприоритет 1.3 „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики" на Оперативна програма „Административен капацитет".

Финансирането е на стойност 260 895 лв., срокът на изпълнение - 12 месеца.

Основната цел на проекта е подобряване на процеса за разработване и прилагане на политики в област Разград в партньорство и координация с всички заинтересовани страни, както и осигуряване на условия за прилагане на качествени, съгласувани и ефективни политики на територията на област Разград.

Целеви групи по проекта са областна администрация, седемте общински управи в областта, местните парламенти, неправителствен организации, гражданите и бизнесът в областта.

Сред дейностите по проекта са: изготвяне на социално-икономически анализ на област Разград; обучение по стратегическо планиране за служители от областта и общинските администрации; формиране на политики с участието на всички заинтересовани; седем кръгли маси на тема „Бъдещи стратегически цели"; конференция „Планираме заедно".