Малките футболисти от ОУ“Отец Паисий“ победиха в турнира в чест на Апостола
Малките футболисти от ОУ“Отец Паисий“ победиха в турнира в чест на Апостола / Здравко Душков
Шест отбора от малки футболисти участваха в традиционния турнир по футбол на малки врати, посветен на патронния празник на ОУ“Васил Левски“-Разград в чест на патрона на училището. Надпреварата се провежда да 25-ти път, в нея участват деца от 2, 3 и 4 клас от разградски училища, организират го ОУ“Васил Левски“ и Ученическия спортен клуб ОУ“Васил Левски“.
Тимовете бяха разпределени в две групи, в които играха всеки срещу всеки. В първа група малките футболисти от ОУ„Отец Паисий“ победиха убедително отборите на ДФК „Лудогорски таланти“, съставен само от второкласници, и ОУ„Ив.С.Тургенев“, съответно с 8:0 и 3:1 и заеха първото място.
В другата група първото място спечелиха момчетата  от тима на УСК„ОУ“Васил Левски“ с победи срещу отборите на ОУ„Н.Й.Вапцаров“ и СОУ„Хр.Ботев“ съответно 3:0 и 3:1.
Победителите се срещнаха на финала, в който момчетата ат ОУ“Отец Паисий“ с  треньор Ахмед Метин играха по-добре, спечелиха с резултат 4:2 и завоюваха купата за първото място с образа на Апостола. На второто място остана отборът на УСК „ОУ“Васил Левски“.
Призът за третото място с образа на Апостола спечели тима на ОУ„Н,Й.Вапцаров“, който победи този на ОУ„Ив.С.Тургенев“ с 4:2.
Отборите бяха наградени с  маркови футболни топки и шоколадови бонбони от помощник-директорът на ОУ“Васил Левски“ Юлия Иванова. Маркова футболна топка за първото място бе подарена от директора на Детско-юношеската школа на „Лудогорец“ Яков Папарков.
Призове имаше и за най-полезните за отборите си футболисти. Габриел Русев, Даниел Петков и Стилиян Димитров бяха наградени със златен, сребърен и бронзов медал и тениски с образа на Апостола от организатора на турнира Здравко Душков, по чиято идея се провеждат турнирите.
Футболната проява се проведе със съдействието на директора на ОУ“В.Левски“ Диана Първанова и Адриан Шишманов – председател на УСК„ОУ Васил Левски“. Спомоществователи бяха „Млин“АД, „Алфахим“ и “Агромаксинвест“ ЕАД

Малките футболисти от ОУОтец Паисий победиха в турнира в чест на Апостола
Здравко Душков

Малките футболисти от ОУОтец Паисий победиха в турнира в чест на Апостола
Здравко Душков

Малките футболисти от ОУОтец Паисий победиха в турнира в чест на Апостола
Здравко Душков