Трабанти, фолк дива и заря за празника на Лозница
Трабанти, фолк дива и заря за празника на Лозница / Радка Минчева, архив
8034 избиратели имат право да дадат своя вот в частичните избори за кмет на община Лозница утре, 20 май – съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Румяна Костадинова. Вотът ще се проведе в 20 избирателни секции, започва в 7,00 ч. сутринта, приключва в 20,00 ч.
В деня за размисъл, както и по време на цялата предизборна кампания, сигнали за нарушения на Изборния кодекс не са подавани. На членовете на секционните комисии днес са предоставени изборните книжа и общо 9000 бюлетини.
Частичните избори се наложиха, тъй като кметът четири мандата Айхан Хашимов получи условна присъда за престъпление, свързано с неправомерно разходване на средства за обекти, пострадали от мнима буря. Претендентите за овакантения пост са трима. Според реда в бюлетината това са: директорът на ПГВМЗ”Александър Стамболийски”-Лозница Ниязи Ниязиев, издигнат от ГЕРБ; областният лидер на ДПС и бивш заместник областен управител Севгин Шукри, издигнато от ДПС и Цветомир Савов, служител в телекомуникационна компания, издигнат от БСП.