Крадец на праскови или крадци на любов
Крадец на праскови или крадци на любов / netinfo
Крадец на праскови или крадци на любов
59096
Крадец на праскови или крадци на любов
  • Крадец на праскови или крадци на любов

Не крадец на праскови, а крадци на жизнеността, нежността и любовта, която носи Елисавета, има в най-новия спектакъл на разградския театър. Това обяви непосредствени преди премиерата режисьорът на пиесата Бойко Илиев.
Той за втори път поставя на театрална сцена драматизация по повестта на Емилиян Станев „Крадецът на праскови“. Обяснява, че с помощта на младостта на местните актьори е успял да надгради над постановката на Народния театър от преди 6 години.

Крадец на праскови или крадци на любов
netinfo
Привърженик съм на това българската драматургия по-често да намира място в театралните афиши – признава режисьорът, който поставя за втори път „Крадецът на праскови“. Първо в София, сега в Разград. Не прави директно сравнение между Аня Пенчева и Мариела Топалова, но от думите му личи, че е доволен от младата актриса от разградския театър.
Бойко Илиев пристига със сценографията на Нина Пашова и музиката на Иван Лечев, всички актьори на сцената обаче са от разградската трупа. Александър Бориславов е Военнопленникът, Николай Сяров – Полковникът, Марияна Бранкованова – Майката на Елисавета, Веселин Борисов – Ординарецът, Евгени Стефанов – Учителят. Добра е оценката на столичния режисьор за всички разградски актьори.
Постановката "Крадецът на праскови" е от поредицата спектакли на разградския театър, насочени към публиката на ученическа възраст, свързана с изучаване на произведения в училище. Бойко Илиев смята, че съвременното общество е длъжник та младото поколение, но очаква и по-възрастните да не пропуснат спектакъла.
Премиерата на „Крадецът на праскови“ на Драматичен театър „Антон Страшимиров“ е в сряда от 19,00 ч.