/ Община Разград
Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов дадоха старт днес на планираното залесяване на поречието на река Бели Лом в Разград, съобщават от пресцентъра на община Разград. Инициативата започна от терена до моста срещу сградата на „Български пощи“ и продължи в посока към площад „Възраждане“.

През първия ден от залесителните дейности са засадени от служители на ОП „Паркстрой“ 55 броя дървета от видовете Червен дъб, Червенолист явор, Японска софора(акация) и Шестил(млечен явор).

Залесяването е с цел укрепване на бреговата линия на крайбрежния булевард и ще се извърши до Панчоолу моста. На залесяването, освен ръководството на Община Разград, присъстваха и представители на Общинска администрация, а в инициативата се включи и общинският съветник Наско Анастасов.

Фиданките, с които започна залесяването на Бели Лом, са закупени със средства на общината. Предстои да се залесят и други места в града с още 275 дръвчета, предоставени компенсаторно от фирми.