Херо: Ще има тактически изненади, но няма да изневерим на нападателния си стил
Херо: Ще има тактически изненади, но няма да изневерим на нападателния си стил / Радка Минчева
„Тактическите изненади са част от треньорската професия, независимо дали в постройка, схема, начин на игра или определяна на оптималния вариант за определяне на футболистите с точните характеристики за съответния мач“. Така отговори наставникът на „Лудогорец“ Димитър Димитров-Херо на журналистически въпрос дали ще приложи тактически изненади на мача от група „С“ на „Лига Европа“ с „Истанбул Башакшехир“ в Разград утре.

"Надявам се, тактиката ни да е успешна", каза още Херо. Преди това обаче бе категоричен, че домакините няма да изневерят на начина си на игра и какво във всеки домакински мач ще играят нападателно.

Херо призна класата на съперника, наричайки „Истанбул Башакшехир“ „изключително силен отбор с огромна дълбочина в състава, чиито резерви са национали на други държави“. Като доказателство за ниво и качество на турския отбор той изтъкна както скорошната победа на „Истанбул Башакшехир“ над  „Галатасарай“ с 5:1, така и победа над друг турски град „Фенербахче“ с 3:2 непосредствено преди първия мач с „Лудогорец“.

Димитров очаква много труден двуостър мач, важен и за двата отбора, но счита, че напрежението ще е повече за съперника, който, за да продължи в турнира, трябва да победи, докато „нас и „Х“ ни оправя“, каза Херо.

"Здравословни проблеми футболистите от „Лудогорец“ нямат", каза още наставникът.
 

Херо: Ще има тактически изненади, но няма да изневерим на нападателния си стил
netinfo

На пресконференцията преди мача присъства и защитникът Георги Терзиев, който заяви, че той и колегите му се надяват на добър резултат в този изключително важен излизане от групата мач.

Тренировката на „Лудогорец“ днес е от 16:00 часа на базата „Гнездо на орли“, а гостите ще тренират от 18:30 часа на „Лудогорец Арена“, техният треньор Абдулах Авджъ ще даде пресконференция 30 минути преди това.