Гости от четири държави чакат в ОУ“Ив.С.Тургенев“ за патронния си празник, първият подарък дойде от ПГХТБТ“Мария Кюри“
Гости от четири държави чакат в ОУ“Ив.С.Тургенев“ за патронния си празник, първият подарък дойде от ПГХТБТ“Мария Кюри“ / netinfo
„Арт работилница” по проект ”Твоят час” при ПГХТБТ”Мария Кюри” подари  на учениците от 7“а“ клас на ОУ„Ив.С.Тургенев” нова украса за класната им стая – съобщават от ръководството на основното училище.
Идеята дошла след като младежите разбрали как от началото на учебната година  техните съседи от четвъртия етаж са превърнали стаята си в картинна галерия. Календар, в който дванадесетте месеца са представени с фотоси на артефакти от българската история, е послужил за основа на изработената от тях украса. Всеки фотос е поставен в рамка, направена от навити на рула стари контролни и прочетени списания. По този начин химиците демонстрират на своите по-малки приятели и как можем  да опазваме природата, творейки и нещо красиво. Подаръкът идва по повод предстоящия 30-годишен юбилей на ОУ”Ив.С.Тургенев” и патронен празник на училището през март, уникалното в който ще бъде присъствието на гости от Испания, Италия, Полша и Турция. Чуждестранните гости идват по проект „Еразъм” и  ще бъдат в „Ив.С.Тургенев” цяла седмица. Планира се по-голямата част от часовете те да прекарат именно в класната стая на 7“а“ клас, тъй като там са и голяма  част то техните приятели,  с които са се запознали при гостуванията на тургеневци в тези държави.
Подаръкът, който химиците от ПГ„Мария Кюри” правят на седмокласниците и техните гости, е интересен и с това, че за всеки артефакт, представен с фотос, е направено и историческо описание на български и на английски език. Така ученици и гости ще могат да се запознаят с интересни факти от са нашата история.
При откриването на поредната изложба в класна стая Сесил от 9“а“ клас поздрави своите нови приятели за желанието да учат и да се развиват в една по-различна, естетична и творческа среда. Увери ги, че предстоящите им изпити от национално външно оценяване не са толкова трудни, ако се трудят упорито и не се предават. За успех  на изпитите химиците подариха на седмокласниците късметлийски химикали. Поздравления към всички отправиха и директорите на двете училища Стойчо Стоев и Милена Орешкова, които присъстваха на импровизираното тържество. Тургеневци от своя страна благодариха от сърце и почерпиха с торта.

Гости от четири държави чакат в ОУИв.С.Тургенев за патронния си празник, първият подарък дойде от ПГХТБТМария Кюри
netinfo

Гости от четири държави чакат в ОУИв.С.Тургенев за патронния си празник, първият подарък дойде от ПГХТБТМария Кюри
netinfo

Гости от четири държави чакат в ОУИв.С.Тургенев за патронния си празник, първият подарък дойде от ПГХТБТМария Кюри
netinfo