Езиковата се побратими с турско училище за социални науки
Езиковата се побратими с турско училище за социални науки / Областна администрация-Разград
Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен, заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов и главният секретар Михаил Тодоров се срещнаха със 17-членна делегация от Гимназията за социални науки в Текирдаг, Турция. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.
Педагозите, водени от директора на училището Ахмет Джошан, са на посещение в Разград по покана на своите партньори от ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград с директор Пейчо Георгиев. Преди месец в Текирдаг директорите на двете училища подписаха споразумение за сътрудничество на турски и английски език, екземплярите на български език бяха подписани днес в присъствието на Областния управител Гюнай Хюсмен, като един екземпляр от документа остана за съхранение в Областна администрация. Двамата директори подариха на Областния управител химикалите, с които бе извършено подписването.
„Уникално явление е сътрудничеството между двете училища, убеден съм, че то ще укрепи българо-турското приятелство. Когато децата отидат на място и видят как живеят и как се учат връстниците им, това със сигурност ще доведе до дългосрочни крепки връзки между двата народа“ - заяви в приветствието си към педагозите г-н Хюсмен.
Той връчи плакет на Областния управител на Ахмет Джошан, двамата си размениха и сувенирни подаръци.
Споразумението за сътрудничество между двете училища е със срок 5 години, предвижда обмен на ученически и учителски групи, както и на добри образователни практики.

Езиковата се побратими с турско училище за социални науки
Областна администрация-Разград