Евродупатат посети единственото училище посланик на Европейския парламент в Разградско - ПГСС"Хан Аспарух"-Исперих
Евродупатат посети единственото училище посланик на Европейския парламент в Разградско - ПГСС"Хан Аспарух"-Исперих / netinfo
Със съдействието на Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов се срещна днес с ученици от ПГСС“Хан Аспарух“-Исперих. Г-н Хюсмен също присъства на дискусията с учениците от клуб „Млади европосланици“.
Селскостопанската гимназия в Исперих е единственото училище в Област Разград, което през учебната 2017/18 г. участва в Програмата за училища посланици на Европейския парламент. Като част от дейностите по програмата 20 ученика от 9 и 10 клас участват в клуб „Млади европосланици“, на всеки две седмици те се събират, за да се запознаят с основните дейности и структура на управление на ЕС. Учениците носят званието „младши европосланици“, а техните ръководители Вася Янкова и Марина Иванова са „старши европосланици“.
На срещата с евродепутата и областния управител днес присъстваха и ученици, които не членуват в клуба, но се интересуват от теми, свързани с ЕС. Пред тийнейджърите Асим Адемов представи основните дейности на Европейския парламент, а после отговаря на въпросите на любопитните ученици, те се интересуваха най-вече как преминава денят на един български евродепутат.
На високите си гости учениците и училищното ръководство се похвалиха и с последната си придобивка, доставена часове преди срещата с евродепутата и областния управител – нов трактор по европроекта за близо 1 300 000 лева „Основен ремонт, оборудване и обзавеждане на Професионалната гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“-Исперих“.

Евродупатат посети единственото училище посланик на Европейския парламент в Разградско - ПГСС"Хан Аспарух"-Исперих
netinfo