ДПС: След победата в Кубрат вече мислим за четвъртия мандат
ДПС: След победата в Кубрат вече мислим за четвъртия мандат / Радка Минчева
ДПС: След победата в Кубрат вече мислим за четвъртия мандат
92792
ДПС: След победата в Кубрат вече мислим за четвъртия мандат
  • ДПС: След победата в Кубрат вече мислим за четвъртия мандат
„Добър вечер, победители“ – така се обърна към препълнената с привърженици на ДПС зала на читалище „Развитие 1869“ в Разград председателят на политическата сила Мустафа Карадайъ. Партийният лидер визираше победата на ДПС на предсрочните избори в Кубрат. Тази тема бе лайтмотив на почти всички изказвания от сцената, а новият кмет на лудогорската община Алкин Неби бе най-поздравяваният в залата. Изборната победа в Кубрат даде импулс и на областния лидер на ДПС Севгин Шукри да постави нова цел пред съпартийците си. „Мислехме за три депутатски мандата, но след победата в Кубрат вече трябва да мислим и за четвъртия, виждам куража ви и съм убеден, че заедно ще успеем“ – каза той, а думите му бяха посрещната с аплодисменти.
„Така както Делиорманът даде резонанса на демокрацията през 1989 г. с майските събития, така и сега отново с победата в Кубрат и Глоджево Делиорманът показва какво ще се случи и на парламентарните избори“ – каза водачът на листата и заместник-председател на ДПС Ахмед Ахмедов. Той заяви още, че политическата сила, която представлява, се нагърбва да изгони бедността, която цари 27 години в България.  „Имаме нужните хора, нужната експертиза, няма по-добра предизборна платформа от нашата“ – категоричен бе Ахмедов.
Темата за Кубрат бе част и от словото на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Той покани на сцената новия кмет „за да видят хората истински победители“ и разказа, как депесарите от цялата страна са празнували неговата победа, лично той бил на купона в Кърджали. „Демокрацията започна и дойде от Делиормана, 27 години я отстоявахме заедно – Родопите и Делиормана“ – каза още Карадайъ. По думите му все някой се опитва да раздели това единство, но не се получава, защото в ДПС са си научили урока на историята. Карадайъ призна, че тези опити се правят от „някои от нас“, които са загубили властовите си позиции. За да онагледи единството в ДПС, председателят използва метафората на влака – „някой като седне в купето на удобно място и си мисли, че цял живот ще е там, но местата се сменят, купетата се сменят, дори вагонът се сменя, но влакът трябва да върви и той върви с енергията на всеки един от нас.“ Гратисчиите слизат, ако са възпитани, ако не са – ги изхвърляме в движение -  категоричен бе Карадайъ.  В словото си той призова присъстващите в залата да дадат максимума от себе си, за да се осъществи промяната – да даде опит, енергия и умения „за общата ни сигурност в нашата Родина, за по-доброто бъдеще, за победата на ДПС с №9, да спасим България“. Цялата реч на Мустафа Карадайъ чуйте в прикачения звуков файл.
На откриването на кампанията в читалище „Развитие 1869“, на което присъстваха и евродепутатите Филиз Хюсменова и Илхан Кючук и членът на ЦОБ на ДПС Йордан Цонев, бе представена листата на ДПС. Тя е със средна възраст 40 години. Води се от заместник-председателя на ДПС и бивш депутат и кмет на Цар Калоян Ахмед Ахмедов. Втори е Ихсан Халил, той е родом от Подайва, машинен инженер по образование, има опит в изпълнителната власт - беше заместник-председател на Държавната агенция за младежта и спорта в правителството на Сергей Станишев, бил е също и заместник-кмет на Исперих. Трети в листата е общинският председател на ДПС-Разград д-р Левент Апти, който в момента е общински съветник в Разград. На четвърта позиция е Халиме Мехмедова-Добруджан – секретар на община Завет. Пети е Юксел Алиев от самуилското село Голяма вода, той е завършил турска филология и социална педагогика, директор е на Дом за възрастни хора в Самуил.  Шеста в листата е юристът и председател на читалище „Делиорман Хабибе Расим. На седма позиция е областният лидер на Младежкото ДПС Ариф Васви, който е бивш шампион по борба, втори мандат е кмет на село Къпиновци. Последен в листата е областният председател на ДПС Севгин Шукри.
Откриването на предизборната кампания бе рамкирано от музикална програма. В началото на събитието на сцената пяха български и турски фолклор самодейци от Лозница и Цар Калоян, а след политическите слова бе концертът на Орхан Мурад и Есил Дюран.
Преди официалното откриване на кампанията председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и членът на ЦОБ Йордан Цонев имаха среща с бизнеса от региона. На нея Цонев представи основните параметри на икономическата програма на партията, като подчерта, че тя е отворена и ще бъде допълвана от предложенията, които се получат при подобни срещи. Основният акцент в нея бе, че ДПС ще работи за законодателна промяна която да дава възможност всички разрешителни за нова инвестиция да се получават от една държавна институция, а не предприемачите да обикалят общински и държавни структури. Представители на бизнеса в Разградско апелираха да се продължи тази тенденция и с ограничаване правата на чиновниците да налагат санкции, които пречат на бизнеса.
Визитата на ръководството на ДПС в Разградско е двудневна. Преди Разград те бяха в Кубрат, Цар Калоян и Завет, а утре са в Исперих Самуил и Лозница.

ДПС: След победата в Кубрат вече мислим за четвъртия мандат
netinfo

ДПС: След победата в Кубрат вече мислим за четвъртия мандат
netinfo

ДПС: След победата в Кубрат вече мислим за четвъртия мандат
netinfo

ДПС: След победата в Кубрат вече мислим за четвъртия мандат
netinfo