Деня на водата отбелязаха в НПТГ"Шандор Петьофи"
Деня на водата отбелязаха в НПТГ"Шандор Петьофи" / netinfo
Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов бе гост на тържество в Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“-Разград по повод Световния ден на водата - съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.
Ученици от клуб „Приятели на природата“ по програма „Твоят час“, експерти от РИОСВ-Русе и учители в гимназията представиха интересни факти за водата, причините за замърсяването й и методите за пречистването й. Кристиян и Атила от клуб „Приятели на природата“ направиха демонстрация на опити за изследване на вода от чешмите в Разград по три показателя. Резултатите показаха, че pH е в нормални показатели, нитрати няма, а водата е много твърда.
Голям интерес предизвика викторина с интересни въпроси за водата, наградите за която бяха осигурени от РИОСВ-Русе.
Сред гостите на тържеството бяха и началникът на РУО-Разград Ангел Петков, както и ученици от три основни училища: ОУ“Васил Левски“, ОУ“Ив. С.Тургенев“ и ОУ“Н.Икономов“.
След тържеството директорът на НПТГ“Шандор Петьофи“ Нешка Христова представи на заместник областния управител Евгени Драганов и началника на РУО Ангел Петков предстоящите ремонтни дейности в училището, в което учат 550 ученика. По проект по ОП“Региони в растеж“ на стойност 1 300 000 лева предстоят строително-ремонтни работи в учебното заведение, както и обновяване на оборудването. В момента Министерството на образованието провежда обществена поръчка по проекта, очакванията са следващата учебна година да започна в обновена сграда.

Деня на водата отбелязаха в НПТГ"Шандор Петьофи"
netinfo

Деня на водата отбелязаха в НПТГ"Шандор Петьофи"
netinfo