Д-р Евгени Генев отново оглави Хирургичното отделение в разградската болница
Д-р Евгени Генев отново оглави Хирургичното отделение в разградската болница / netinfo

Д-р Евгени Генев отново оглави Хирургичното отделение в разградската болница, съобщи директорът на МБАЛ „Св.Иван Рилски" д-р Гечо Жеков. В началото на годината медикът бе привлечен към екипа на русенска частна клиника. Проведох многократни разговори с него и успях да го убедя, че е безкрайно нужен в Разград, коментира д-р Жеков.

Той отбеляза, че освен д-р Генев още няколко лекари са привлечени на работа в областната болница и заяви, че за него това е голямо постижение. При поемането на директорския пост в болницата миналата година д-р Жеков заяви, че новият директорски борд ще направи всичко възможно, за да привлече нови специалисти и да върне медиците, напуснали лечебното заведение през последните години.

Назначените лекари в разградската болница са д-р Искрен Калчев - патолого-анатом, д-р Светла Савова и д-р Полина Ангелова - педиатри, д-р Ивелина Иванова - кардиолог, д-р Дамян Неделчев - хирург и д-р Мариана Дойнова - анестезиолог. До септември ще се завърнат още анестезиологът д-р Лиляна Петрова и двама хирурзи. Назначен е и медицински лаборант - Михаил Мичев.

Директорът на болницата отбеляза още, че предстои монтиране на дългоочакваната стерилизационна апаратура. В момента се подготвя помещението за нея, като се осигурява ел.захранване, водоснабдяване и канализация. Той посочи, че Очно отделение е преместено в нова база, на четвъртия етаж в съседство с детско отделение. В Хирургичното отделение пък е разкрит кабинет за постоянно присъствие на лекар с манипулационна.

Доставени са и три нови апарата, дарени от Българската Коледа. Два от тях -авторефрактомер и видеоретиноскоп са в очното отделение, а третият - апарат за отоакустични емисии е в отделението „Уши, нос, гърло".

Д-р Гечо Жеков допълни, че предстои да се въведе и електронно отчитане на работния процес в болницата.