ЦРД изпрати с плакети 8 абитуриенти и Крисия, награди още 15 таланти
ЦРД изпрати с плакети 8 абитуриенти и Крисия, награди още 15 таланти / netinfo
Центърът за работа с деца в Разград изпрати със специални плакети 8 абитуриенти и една кандидат-гимназистка. Още 15 деца-таланти получиха награди за постиженията си през учебната година в различни творчески форми, в които се обучават в извънучилищното звено.
Това бе втората церемония по връчване на Годишни награди, проведе са в Художествената галерия „Илия Петров”. В началото директорът на ЦПЛР-ЦРД Даниела Куртева благодари на децата за старанието, на преподавателите за неуморния труд и на родителите за съпричастността. Призна, че й се иска за връчи 688 награди за творчески успехи, толкова са всичките възпитаници на ЦРД през отминаващата учебна година, но наградите са за това награди, за да се отличат най-добрите.
Награди получиха: Селяй Селим от Школата по пиано и солфеж с ръководител Шукран Шукри; Виктория Петрова и Лили Тонева от Градския мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова; Таня Гунчева и Яна Момчева от школата по изобразително изкуство с ръководител Цветомира Петрова; Дивна Аврамова и Еляра Мустафа от школата по английски език „Стъпка по стъпка” с ръководител Неджля Февзи; Димитър Николов и Джихан Вейсалов от Школата по дигитално изкуство с ръководител Ангелина Рахова; Димитър Иванов, Кристиян Петров и Виктор Стоянов от ДТШ”Хорце” с ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов; Тереза Илиева и Зинабел Ниязи от Модерен балет „Арабеа” с ръководител Нели Христова; Павел Генчев от Школа по китара с ръководител Валентин Стоянов.
След връчването на наградите на децата, които продължават заниманията си в ЦРД и през следващата година, започна по-тъжната част от церемонията – връчването на плакетите на абитуриентите. „Вратите на Центъра за работа с деца ще бъдат отворени винаги за вас, бъдете все така отговорни, благодаря ви, че се учихте от нас и че ние се учихме от вас през годините, и дано това, на което ви научихме, да ви бъде от полза в живота ви занапред” – обърна се към зрелостниците Даниела Куртева. Първият плакет, който тя връчи обаче, бе на кандидат-гимназистка. Педагогическият съвет на ЦРД е направил изключение за Крисия Тодорова – обясни Куртева. Момичето, което с гласа си прослави България, Разград, а и Центъра за работа с деца, кандидатства в Музикално училище в София и затова няма да се обучава от догодина в разградската извънучилищна форма. Крисия бе също развълнувана от тази раздяла и преди да каже „Довиждане” на любимите преподаватели и приятели от ЦРД с песен, благодари на Свилена Дечева, на Центъра, на семейството и приятелите за подкрепата в развитието й.
В изпълнението на „Can't stop the feeling” на Джъстин Тимбърлейк Крисия получи подкрепа от още приятели – момчетата от танцова формация „Феникс” въпреки малкото пространство танцуваха заедно с талантливата певица.
Подкрепи я и един от миналогодишните носители на Плакета на ЦРД – Стефан Добрев вече учи танцово изкуство в Англия.
Освен Крисия плакети получиха абитуриентите: Емили Куанг, Алекс Дюлгеров и Теодор Христов от ТФ”Феникс” с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов; Мартин Колев, Сергей Георгиев, Стоян Маринов и Ивайло Йорданов от Младежкия духов оркестър с ръководител Милен Бенков; Катерина Йорданова от класа по поп пеене с ръководител Свилена Дечева.
Още снимки вижте ТУК.

ЦРД изпрати с плакети 8 абитуриенти и Крисия, награди още 15 таланти
netinfo

ЦРД изпрати с плакети 8 абитуриенти и Крисия, награди още 15 таланти
netinfo