Бинарен урок в ОУ„Ив. С. Тургенев“
Бинарен урок в ОУ„Ив. С. Тургенев“ / netinfo
В ОУ,,Иван Сергеевич Тургенев”-Разград се проведе бинарен урок по български език и музика по метода на Монтесьори, темата бе ,,Гласни звукове и техните букви‘‘ – съобщават от училищната управа.
Учениците от втори клас с класен ръководител Мартина Йорданова преподаваха на първокласниците с класен ръководител Гюлсевер Мустафа. За своята подготовка второкласниците направиха и подариха на първокласниците табло за гласните букви и техните звуци с помощта на V клас и Лиляна Петрова.
Малките учениците под ръководството на новите си учители Боряна и Дилек и с помощта на останалите каки и батковци образуваха срички и думи, в които затвърдиха знанията си за гласните. Съставяха  и различни изречения като второкласниците им обясниха разликата между съобщително и въпросително изречение. С помощта на учителката Силвия Хараланова всички ученици изпяха песента за гласните. Малко по-късно тя им обясни за различните музикални инструменти, изобразени на картинката в буквара.
Накрая на урока първолаците се състезаваха помежду си, като трябваше да направят звуков модел на словосъчетанието ,,първи клас‘‘.

Бинарен урок в ОУИв. С. Тургенев
netinfo

Бинарен урок в ОУИв. С. Тургенев
netinfo

Бинарен урок в ОУИв. С. Тургенев
netinfo