/ Радка Минчева
„Лудогорец“ ще играе с настроение и атмосфера първия си мач от груповата фаза на тазгодишното издание на турнира „Лига Европа“, очакваме пълен стадион - домакинството на „Байер Левекузен“ от 20,00 ч. утре, 20 септември. Това заяви главният мениджър на клуба Паоло Аутуори на традиционната пресконференция преди мача.

„Желая да започнем с победа, смятам, че ще се справим“ изрази увереност още той. Фаворит можеш да си по силата на традицията и според моментната форма - коментира Аутуори. Главният мениджър допълни, че сега е добър момент „Лудогорец“ да се представи добре срещу отбор с традиции.
 

Аутуори: Ще играем с настроение и атмосфера
Радка Минчева


Капитанът Светослав Дяков допълни, че тимът вече има натрупан опит в евротурнирите и футболистите не са притеснени, но имат респект към съперника. „Няма страх, само голямо желание да се представим добре, това са сладките мачове за един футболист - пред пълни трибуни и срещу именити съперници“, допълни Дяков. Той благодари на феновете на „Лудогорец“ за подкрепата и заяви, че в отговор орлите ще играят със себераздаване и хъс, за да зарадват хората на „Лудогорец Арена“.

На въпрос офанзивно или предпазливо ще играе „Лудогорец“ утре Аутуори отговори, че оттак е в тима, работи за това, отборът да е добре балансиран в защита и атака. „Не е срамно да се защитаваш, а и не може цял мач да атакуваш“ – каза още той.

Аутуори съобщи още, че всички футболисти са здрави, не е в групата само Якуб Швиерчок. Последната тренировка на "Лудогорец" преди мача ще е в 18,30 ч. тази вечер на базата "Гнездо на орли", а на "Байер Леверкузен" - от 21,00 ч. на стадион "Лудогорец Арена".