Английската школа в Кубрат с три награди от театрален фестивал
Английската школа в Кубрат с три награди от театрален фестивал / СУ"Христо Ботев"-Кубрат
С три награди се завърнаха ученици от СУ“Христо Ботев“-Кубрат от националния кръг на Фестивала на авторската драматургия и театър на английски език. Учебното заведение представи Област Разград на надпреварата в Ловеч през уикенда, след като и в двете възрастови групи деца от кубратското школо месец по-рано победиха в областния кръг.
Организатори на Фестивала са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – град Ловеч и Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“-Ловеч с партньорската подкрепа на Британски съвет - България.
Кубратските ученици от първа възрастова група представиха пиесата „Ех, спомени, спомени”, техни ръководители са учителите им по английски език Марина Йорданова и Нина Цонева. Мелин, Владислав, Виктор, Делисия, Кристоф и Аян от 6 клас и Траяна, Доника и Александра от 5 клас впечатлиха с чудесни актьорски и езикови умения, както и със сериозното си отношение към събитието и съперниците си. Учениците се сприятелиха бързо, изразиха искреното си възхищение към по-добрите от тях и истински се забавляваха – разказаха техните ръководители.
В деня на награждаването, всичките седем отбора от първа възрастова група получиха награди в различни категории. Кубратските малки актьори бяха наградени с една групова и една индивидуална награда. Груповия приз беше в категорията „Наградата за най-ефективно използване на сценичното пространство“, а Мелин Гюнан получи индивидуална награда за „Най-убедително пресъздаден образ за ролята на Бабата“.
Учениците от втора възрастова група участваха за трета поредна година заедно с ръководителите си Леман Хамдиева и Биляна Димитрова. Със своята  пиеса "Панаир на суетата" те се състезаваха с шест други отбора от страната и  получиха наградата  "Най-убедително представени образи“. Достойно се представиха актьорите: Виктория Богомилова, Виктория Вескова, Гизем Кадринова, Ралица  Йорданова, Изел Теодорова, Даница Иванова, Галена Даниел, Мартин Тодоров и Серкан Сали.

Английската школа в Кубрат с три награди от театрален фестивал
СУ"Христо Ботев"-Кубрат