Ховърборди на сцената и джем сешън на малките разградски звезди на тазгодишния „Живот без дрога“
Ховърборди на сцената и джем сешън на малките разградски звезди на тазгодишния „Живот без дрога“ / netinfo
18 песни ще чуе публиката на 19-тото издание на конкурса „Живот без дрога” тази вечер.
Концертът от песни – послания срещу употребата на наркотици започва в 18,00 ч. в залата на Общинския културен център в Разград.
Общо 41 деца ще излязат на сцената. 11 са индивидуалните участници и дуетите, вокалните групи са 4, а вокално-инструменталните – 3. Участниците са от Разград, Исперих, Кубрат и Яким Груево. 4 от песните са авторски, останалите са кавъри.
Организатор на инициативата “Живот без дрога” е Областна дирекция на МВР – Разград. Партньори в реализирането й са: Музикална школа ”Илия Бърнев”, ЦПЛР Център за работа с деца – гр. Разград, отдел ”Образование” при Община Разград, РУО на МОН, Театрално-музикален център, Общински културен център – гр.Разград и УСШ „Руси Бухтев” - Разград. Финансирането на инициативата е изцяло чрез дарители от местния бизнес. Дългогодишни спонсори на инициативата са “Амилум – България” ЕАД и “Балканфарма - Разград” АД, като чрез тяхната финансова помощ се осигуряват награди на отличилите се и предмети с логото на инициативата за всеки участник.
Осемчленно жури определя най-добре представилите се. Награди получават авторите на най-добър текст, най-добра музика, най-добро изпълнение в трите категории – вокално-инструментални групи, вокални групи и индивидуални изпълнители, както и най-доброто изпълнение на кавър.