18-годишен художник дари на РБ „Проф. Боян Пенев” книги за 1000 лева
18-годишен художник дари на РБ „Проф. Боян Пенев” книги за 1000 лева / РБ"Проф. Боян Пенев"
18-годишен художник от Разград подари на разградската библиотека получените от Фондация „Комунитас” книги от конкурса „1000 стипендии” – съобщават от пресцентъра на РБ“Проф. Боян Пенев“.
Ученикът от СУ „Христо Ботев“ Георги Радев разказа, че благодарение на своя талант в изобразителното изкуство успява да спечели Изключителна стипендия от традиционния конкурс на Фондация "Комунитас". Полученият ваучер на стойност 1000 лева Георги влага в закупуването на художествена литература. Към книгите си се отнася както към платното с отношение. Решава, че след като вече ги е прочел може да ги дари на Библиотеката, която се посещава от широк кръг младежи на неговата възраст. За себе си разказа, че тази учебна година му е важна. Предстоят матури и кандидатстване с любимото хоби. Пожела на младите хора в Разград да бъдат по-добри и да ценят изкуството.
Ще припомним, че през 2017 година Георги Радев откри своята самостоятелна изложба-базар, по време на която жителите на Разград имаха възможност да се докоснат до неговия талант.
Директорът на Регионалната библиотека Женета Александрова връчи на Георги Свидетелство за дарение с пожелания за нови покорени творчески върхове. Тя уточни, че с дарената литература ще бъде обновен фонда на културната институция.