Жители на Тракия отново протестираха срещу застрояване
Жители на Тракия отново протестираха срещу застрояване / снимки: Искра Койчева/ Дарик Пловдив
Жители на "Тракия" отново протестираха срещу застрояване
91676
Жители на "Тракия" отново протестираха срещу застрояване
  • Жители на "Тракия" отново протестираха срещу застрояване

Десетки жители на пловдивския район „Тракия“ излязоха отново на протест срещу евентуалното застрояване на терена пред блоковете в жилищния комплекс, в който те са си закупили апартаменти.

Както вече Дарик ви съобщи, хората искат дейностите на инвеститора на обекта по изграждането на 7-етажна сграда да приключат, а кранът, разположен пред блоковете им от 2012-та година, да бъде премахнат. С плакати „Искаме зеленина, а не бетон!“ и „Не искаме да сме роби на бетонни спални“, те изразиха своето недоволство за първи път на 19 ноември.

Въпреки уверенията, които кметът на града Иван Тотев и районният кмет Костадин Димитров дадоха, че Община Пловдив ще се съобрази изцяло с желанието на живеещите, хората са притеснени. До момента все още няма официален документ от градската управа, който да потвърждава, че строежът е спрян, заяви Нено Ширтев – собственик на апартамент в комплекса.

По-рано през деня в студиото на Дарик радио кметът на Тракия Костадин Димитров обясни, че до вторник, другата седмица, жителите на комплекса ще получат нужния документ от Община Пловдив, като за целта са поканени на среща със зам.-кмета в Голяма Община Димитър Кацарски. Управникът на района подчерта за пореден път, че предназначението на терена ще бъде такова, каквото искат живеещите там.

На протеста, както и предишния път, присъстваше и инвеститорът Георги Чалъмов. Той отново заяви, че няма да вдига многоетажна сграда на терена под прозорците на хората и каза, че предвижда там да се изградят места за паркиране под формата на двуетажна сграда.

Протестиращите жители на Тракия обаче са категорични, че теренът трябва да бъде зелена площ и ако от градската управа не предпремат конкретни действия, те ще пренесат протеста си пред сградата на Община Пловдив.

Ето така е изглеждал проектът за комплекса, когато хората са купували жилища в него.

Жители на Тракия отново протестираха срещу застрояване
netinfo