Нов протест срещу застрояване в  „Тракия“
Нов протест срещу застрояване в „Тракия“ / Искра Койчева/ Дарик Пловдив, архив

Жители на пловдивския район „Тракия“ излизат на нов протест срещу мащбано застрояване на зоната пред жилищния комплекс срещу ЦДГ "Червената шапчица". Това съобщи за Дарик един от гражданите, които в 11 часа се събират на мястото.

Припомням, че хората вече поискаха строителните дейностите на инвеститора на обекта да приключат в най-скоро време, а кранът, разположен пред блоковете им от 2012-та година, да бъде преместен. С плакати „Искаме зеленина, а не бетон!“ и „Не искаме да сме роби на бетонни спални“, те излязоха на протест на 19 ноември.

Пред Дарик жителите на „Тракия“ тогава обясниха че когато купуват жилищата си преди години, на тях им е било обяснено, че теренът е предвиден за детска площадка или градина. С изнедана обаче научават, че вместо това, под прозорците им ще бъде построена 7-етажна сграда.

Инвеститорът на жилищния комплекс Георги Чалъмов заяви пред протестиращите, че теренът е общински и той не може да решава какво да е предназначението му. От думите му стана ясно още, че е склонен да се съобрази с желанието на хората, но подчерта, че мястото трябва да се изгради паркинг.

По повод гражданското недоволство кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че строежът на 7-етажната сграда ще бъде спрян и мястото ще бъде озеленено.

До момента обче все още няма официален документ от районната администрация, който да потвърждава, че строежът е спрян, твърдят протестиращите.