жандармерия в ромските квартали
жандармерия в ромските квартали / netinfo
11 магазина са затворени след мащабна полицейска операция в Пазарджишко. В нея са ангажирани над 100 служители от полицейските управления в Пещера и Велинград, жандармеристи и данъчни инспектори от НАП.

Акцията е продължение на проведената подобна през миналата седмица, когато под прицел попадна незаконният ромски бизнес в Пазарджик и Пещера. Сега е направена повторна проверка в пещерските квартали „Пирин“ и „Луковица“, както и в квартал „Анезица“ във Велинград.

Данъчните инспектори са разкрили 11 нелегални търговски обекта, които ще бъдат запечатани. На собствениците им са съставени актове за установяване на административни нарушения.
В част от нерегламентираните магазини, както и в жилищата на собствениците им, органите на реда са открили и около 5000 къса цигари и 6 килограма сух нарязан тютюн без бандерол.

Спрямо 4 жени и двама мъже са образувани бързи полицейски производства. В две къщи в Пещера са открити и незаконно добити дърва за огрев, в трета – нерегистрирана пневматична пушка, която е иззета, а притежателят ѝ ще бъде санкциониран.