Заради забравени свещ и фритюрник пламнаха пожари в региона
Заради забравени свещ и фритюрник пламнаха пожари в региона / снимка: dariknews.bg/архив

Четири пожара с материални загуби са гасили през последното денонощие пловдивските огнеборци.

Забравена свещ причини сериозен пожар в къща в с. Куртово Конаре, съобщават от Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Сигналът за инцидента е подаден в 13:05 ч. на телефон 112. Пламъците са унищожили зимнина и покъщнина, опушени са и 40 квадратни метра стени.
Близо 5 часа по-късно огнеборците са гасили пожар и в ресторант на ул. “Найден Команов” в гр. Съединение. Огънят е изгорил голяма част от покрива и опушил стени в заведението. Предполагаемата причина за пожара е неправилно ползване на фритюрник.
Заради късо съединение в електирческата система снощи е пламнал и лек автомобил, паркиран на бул. “Цар Борис ІІІ Обединител” в гр. Пловдив. Сигналът за огъня е бил подаден в 22:00 часа.

Тази нощ е горял пожар и в заведение на бул. “Освобождение”. Сигналът за огъня е бил подаден в 00:59 часа. Унищожени са 20 кв. м. покривна конструкция, мебели, бяла и черна техника и компютър. Предполагаемата причина за пожара е в процес на установяване.

Общо 25 пожара, 16 от които в сухи треви, листна маса и храсти, 5 в отпадъци и стърнища, са гасили през последното денонощие огнеборците в Пловдив.