/ DarikNews
От днес в Първомай повече няма да има Районна прокуратура. Това съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура в Пловдив.
 
Решението за закриването на Районна прокуратура - Първомай е взето на пленум на Висшия съдебен съвет от 29.07.2019 г. и влиза в сила на 1 януари тази година. 

Съдия от Първомай беседва с ученици за домашното насилие

Считано от същата дата в Първомай е разкрито Териториално отделение към Районната прокуратура – Пловдив, което обслужва територията на община Първомай.

Териториалното отделение в Първомай остава в сградата и помещенията, в които досега се намираше Районната прокуратура – Първомай. Осигурен е достъп на граждани и институции до всички структурни звена на Районна прокуратура-Пловдив, включително и в гр. Първомай. 

Ученици от Градина обсъждаха възпитателни мерки

Оттук нататък сигнали, жалби, молби и др. трябва да бъдат адресирани до Териториално отделение – Първомай към Районна прокуратура – Пловдив, ако се депозират в гр. Първомай, или директно към РП – Пловдив, ако се подават в  Пловдив, както и в полицията.

Съдиите от Районния съд в Пловдив - едни от най-натоварените в страната

От пресцентъра на Апелативната прокуратура посочиха, че целта е да се оптимизира работата на магистратите и да се улеснят гражданите. Съдебните дела, засягащи жителите на Първомай и внесени от двамата прокурори, които продължават да работят в териториалното поделение, ще се гледат в Районния съд в градчето.