Арестуваха служители на ДАИ-Благоевград
Арестуваха служители на ДАИ-Благоевград / / арест / ThinkStock/Getty Images
Окръжният съд в Пловдив остави в ареста двамата задържани за нападението в Роженския манастир по-рано този месец.  
 
Дръзко нападение: Маскирани нахлуха в Роженския манастир, завързаха свещеника

На 18 септември те и още двама младежи нахлуха в светата обител, за да търсят съкровище и завързаха игумена. За ръководител на групата е смятан 44-годишният адвокат Стефан Матеев. Той е обвинен и в държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение. Заедно с него зад  решетките остава и 21-годишният Юксел Митев. Другите две непълнолетни момчета се разминаха с мярка "надзор".

Обирджиите в Роженския манастир търсели прочутия откуп за мис Стоун

Магистратите счетоха, че е налице обосновано предположение двамата да са извършили престъпленията, в които са обвинени. Освен това, съдът прецени, че ако те бъдат освободени от ареста, има опасност по-младият от тях, който работи и живее в чужбина, да се укрие. По отношение на адвоката магистратите счетоха, че той няма опасност да се укрие, но може да извърши друго престъпление, както и да въздейства върху свидетели.
 
Разкриха подробности за задържаните за опита за обир в Роженския манастир (ВИДЕО)

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.
 
Съдиите в Сандански отказват да гледат мерките на обвиняемите за взлома в Роженския манастир

В неделя Пловдивският районен съд постанови най-тежката мярка „задържане под стража” за адвоката Стефан Матеев, инициатор на обира, както и за един от съучастниците му. По отношение на другите двама, които са непълнолетни, съдът постанови да бъдат под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая.,Делото за нападението на Роженския манастир се гледа в Пловдив след самоотвода на магистратите от Сандански