/ Thinkstock/Getty Images

Мъж е привлечен като обвиняем за кражба на значителна парична сума в Пловдив. Разследването стартира в Трето РУ на 27 декември, когато 20-годишен шофьор съобщил, че в търговска база на ул. „Брезовско шосе“ в Пловдив от управлявания от него товарен автомобил „Мерцедес“ била задигната чантичка с около 20 000 лева.

Задържаха трима крадци в Пловдив

В хода на проведените активни издирвателни действия служителите установили, че посегателството е дело на 53-годишен жител на Хисаря, криминално проявен и осъждан. Спрямо него била взета 24-часова полицейска мярка за неотклонение.

След доклад на материалите в районната прокуратура на извършителя е повдигнато обвинение, задържането му е удължено до 72 часа. 18-годишна пък, вживяла се като жертва на инсцениран от нея грабеж, е била разобличена от служители на РУ - Първомай.

Крадци вилняха през почивните дни

На 20 декември тийнейджърката се явила в полицията и обяснила, че  след заплаха с остър предмет й били отнети над 300 лева. Незабавно за разследване на случая бил сформиран екип от криминалисти, които започнали разследване.

Обраха три магазина през нощта

Не след дълго те установили, че фактите, представени от момичето не отговарят на истината. В крайна сметка било установено, че тя е подала неверни данни в полицейското управление с цел да прикрие похарчените в игрална зала пари.